Wielrennen

Wielrennen met ZTIKZ

Van april tot eind september draait het wielerseizoen volle toeren bij ZTIKZ!

Elke dinsdag en donderdagavond worden er wegtrainingen verzorgd door onze trainers in de polders rondom Amsterdam. Het doel tijdens deze trainingen is om een fysiek sterkere fietser te worden, maar ook om het (strategisch) groepsrijden verder te ontwikkelen. We fietsen altijd met een sociaal karakter en veiligheid staat uiteraard voorop.

Verder zijn er iedere vrijdagavond en in de even weken op zaterdagochtend instap- en doorgroeitrainingen voor beginnende wielrenners en wielrenners die het iets rustiger aan willen doen dan tijdens de reguliere trainingen.

Naast de trainingen hebben we een jaarlijks fietsweekend in het buitenland georganiseerd, en wordt er ook op initiatief van onze leden zelf tal van sociale ritjes, toertochten of extra fietsweekenden georganiseerd. We verruilen de racefiets ook af en toe voor de gravelbike of mountainbike. Daarnaast hebben we ook leden die meefietsen in de koersen in en rondom Amsterdam.

Voor het organiseren van fietsevenementen gebruiken we de applicatie Cyql.

Reguliere trainingen

De uren van de reguliere wielrentrainingen tijdens het fietsseizoen zijn:

  • Dinsdag, 19:00 – 21:00
  • Donderdag, 19:00 – 21:00
 

We verzamelen op de hoek van de Kalfjeslaan en de Kostverlorenweg, achter Café Klein Kalfje, en fietsen vanaf daar in groepsverband op naar de startplek waar we de trainingsoefeningen starten. Er wordt verwacht dat je conditie op orde is en dan je voor langere tijd een gemiddelde van 30 km/uur kan rijden in een groep. Voor de trainingsblokken zelf verdelen we in kleinere groepen, afgestemd op gelijk niveau, en we werken ook individuele oefeningen af. Veiligheid staat tijdens de trainingen altijd voorop!

Het is alleen voor mensen die voor het eerst komen noodzakelijk van tevoren aan te melden.

Instaptrainingen

Trainer Kees de Vrij zal iedere vrijdagavond en in de even weken op zaterdagochtend een instap- en doorstroomtraining verzorgen. Je leert eigenlijk alles wat met wielrennen te maken heeft: in (kleine) groepen rijden, de goede versnellingen gebruiken, de houding op de fiets, bochten nemen, rekening houden met andere weggebruikers (!), etc. 

Bij deze trainingen zijn niveauverschillen tussen deelnemers geen probleem; snellere rijders rijden langere stukken, iedereen komt aan haar/zijn trekken. Deze trainingen kunnen ook gebruikt worden als opstap naar de reguliere trainingen

Vrijdagavond

Vertrektijd 18:45, vertrekpunt naast ingang Flevoparkbad tegenover de Amsterdamse Brug
  • Aanmelden via een e-mail naar kees@ztikz.nl, vóór vrijdag 16:00
  • Groep: samen met andere niet-studerende wielrenners

Zaterdagochtend

In de even weken, om te beginnen op 6 en 20 april, 4 en 18 mei, 1 en 15 juni. Vetrektijd 10:00, vertrekpunt sportcentrum VU op Uilenstede, Amstelveen
  • Aanmelden via een e-mail naar kees@ztikz.nl, vóór vrijdag 23:59
  • Groep: samen met beginnende wielrenners van studentenvereniging SKITS

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de fietstrainingen. Hier heb je een basislidmaatschap van ZTIKZ voor nodig. We vragen daarnaast een trainersbijdrage van c.a. €45,- voor het gehele fietsseizoen zodat we onze trainers een vergoeding kunnen geven.

Je moet een in goede staat verkerende racefiets hebben, valhelm is uiteraard verplicht.

Als je een keer op proef wilt bij de reguliere of instaptrainingen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wielrenagenda

Meld je aan als lid

Meer informatie over lid worden lees je hier