Wielrennen

Wielrennen met ZTIKZ

Van april tot eind september draait het wielerseizoen volle toeren bij ZTIKZ! Elke dinsdag en donderdagavond worden er wegtrainingen verzorgd door onze trainers in de polders rondom Amsterdam. Het doel tijdens deze trainingen is om een fysiek sterkere fietser te worden, maar ook om het (strategisch) groeps-rijden verder te ontwikkelen. We fietsen altijd met een sociaal karakter en veiligheid staat uiteraard voorop.

Naast de trainingen hebben we een jaarlijks fietsweekend in het buitenland georganiseerd, en wordt er ook op initiatief van onze leden zelf tal van sociale ritjes, toertochten of extra fietsweekenden georganiseerd. We verruilen de racefiets ook af en toe voor de gravelbike of mountainbike. Daarnaast hebben we ook leden die meefietsen in de koersen in en rondom Amsterdam.

Voor het organiseren van fietsevenementen gebruiken we de applicatie Cyql.

Trainingen

Onze trainingsuren tijdens het fietsseizoen zijn:

  • Dinsdag, 19:00 – 21:00
  • Donderdag, 19:00 – 21:00

 

We verzamelen op de hoek van de kalfjeslaan en de kostverlorenweg – achter Café Klein Kalfje, en fietsen vanaf daar in groepsverband op naar de startplek waar we de trainingsoefeningen starten. Er wordt verwacht dat je conditie op orde is en dan je voor langere tijd een gemiddelde van 30km/uur kan rijden in een groep. Voor de trainingsblokken zelf verdelen we in kleinere groepen, afgestemd op gelijk niveau, en we werken ook indivduele oefeningen af. Veiligheid staat tijdens de trainingen altijd voorop!

Aanmelden

Via onderstaande knop kan je je aanmelden voor de fietstrainingen, hier heb je een basislidmaatschap van ZTIKZ voor nodig (zie lid worden voor meer informatie). We vragen daarnaast een trainersbijdrage van c.a. €45,- voor het gehele fietsseizoen zodat we onze trainers een vergoeding kunnen geven.

Meld je aan als lid

Meer informatie over lid worden lees je hier