Schaatsen

Schaatsen met ZTIKZ

Van oktober tot en met maart wordt er door ZTIKZ geschaatst op de Jaap Edenbaan in Amsterdam! Wij bieden schaatstrainingen aan voor voornamelijk gevorderde schaatsers. Dat wil zeggen dat je minstens een hele ronde in schaatshouding kan blijven zitten en de bocht ‘pootje over’ kan nemen. Dit geldt voor alle doordeweekse trainingen.

Op het zaterdaguur verzorgen we ook trainingen met een lager instapniveau. Een mooie groep als je al je slagen kan maken, maar je techniek nog moet opbouwen en je bochten wilt gaan oefenen.

We een jaarlijks terugkerend trainingsweekend op een schaatslocatie buiten Amsterdam en er wordt vrijwel elk jaar wel een buitenlands schaatsavontuur georganiseerd.

Twijfel je of je het juiste niveau hebt, neem dan contact met ons op. Je kunt ook altijd een keertje op proef komen schaatsen om te kijken of je goed kunt meekomen. Heb je vragen over schaatsen bij ZTIKZ, de trainingen of de wedstrijden, neem dan voor meer informatie contact met ons op via schaatsen@ztikz.nl

Trainingen

Onze trainingsuren voor 2023-2024 zijn:

  • Dinsdag, van 18:15-19:20, KNSB-uur
  • Woensdag van 19:40-20:45, KNSB-uur
  • Vrijdag van 19:35-20:40, KNSB-uur 
  • Zaterdag van 10:40-11:40, ASV-uur


Voor de trainingen op de KNSB-uren heb je een KNSB-lidmaatschap, die wij voor je verzorgen. Op de zaterdag huren we het ijs van de Amsterdamse Ski Vereniging.

  • Eerste KNSB-training in de week: €204
  • Tweede KNSB-training in de week: €155
  • Het ASV-uur: €210


Hierbovenop komt voor de KNSB-uren nog een kleine toeslag voor de KNSB-contributie.

Aan het einde van het seizoen berekenen we de trainersbijdrage op basis van het aantal rijders. Dit is circa €35 voor één keer in de week trainen en €55 voor twee keer in de week trainen.

Marathonwedstrijden en langebaanschaatsen

Iedere woensdagavond zijn er voor verschillende niveaus marathonwedstrijden op de Jaap Edenbaan waaraan. Dit komt ongeveer neer op om de week een marathon. De kalender is te vinden op de kalender van de baancommissie.

Deelname aan deze marathons is 15 euro per seizoen en voldoe je ter plekke op de ijsbaan. Daarnaast worden er bijna elk weekend langebaanwedstrijden georganiseerd. Ook deze wedstrijden staan genoemd in de agenda van de baancommissie.

Om mee te kunnen schaatsen heb je een wedstrijdkaart nodig. Deze heb je al automatisch als je je ingeschreven hebt voor een van de KNSB-trainingsuren. Mocht je alleen op het ASV-uur trainen en toch marathon- of langebaanwedstrijden willen starten, moet je nog een aparte wedstrijdkaart aanschaffen. Daarnaast is een wedstrijdlicentie binnen je KNSB-lidmaatschap verplicht.

  • Losse wedstrijdkaart: €105
  • Wedstrijdlicentie: €44

Meld je aan als lid

Meer informatie over lid worden lees je hier